02.12.2023
QueerOriental Rotterdam
Worm Rotterdam
@queeroriental.rotterdam
30.11.2023
Anthony Hüseyin EP Release Show
Kantine am Berghain Berlin
https://www.instagram.com/anthonyhuseyin/
22.11.2023
50 jährige Jubiläum vom Kunstraum Kreuzberg / Bethanien
Kunstraum Kreuzberg / Bethanien Berlin
https://www.kunstraumkreuzberg.de
18.11.2023
Utopia Valley
Mersin Turkey
https://www.instagram.com/noncalling/
12.11.2023
Katerblau
Berlin
https://www.katerblau.de
10.11.2023
Opening Act @ Ezhel-Concert
Grosse Freiheit - Hamburg
https://www.instagram.com/ezhel06/?hl=de
09.11.2023
Opening Act @ Ezhel-Concert
Jahrhunderthalle Frankurt
https://www.instagram.com/ezhel06/?hl=de
08.11.2023
Opening Act @ Ezhel-Concert
Porsche Arena Stuttgart
https://www.instagram.com/ezhel06/?hl=de
05.11.2023
Melike Sahin Concert Afterparty
SO36 Berlin
https://www.so36.com/produkte/59953-tickets-melike-sahin-so36-berlin-am-05-11-2023
03.11.2023
Opening Act @ Ezhel-Concert
Lanxess Arena Köln
https://www.instagram.com/ezhel06/?hl=de
02.11.2023
Opening Act @ Ezhel-Concert
Tonhalle München
https://www.instagram.com/ezhel06/?hl=de
30.10.2023
Opening Act @ Ezhel-Concert
Huxleys Berlin
https://huxleysneuewelt.de/event/ezhel-4
29.10.2023
Opening Act @ Ezhel-Concert
Huxleys Berlin
https://huxleysneuewelt.de/event/ezhel-4
28.10.2023
Gayhane - QueerOrientalDancefloor
SO36 Berlin
https://www.instagram.com/so36_club

2018: New Release
»BİR ÇİFT TURNA«
by İPEK İPEKÇİOĞLU & HAKAN VRESKALA

Berlin DJ / producer İpek İpekçioğlu and Stockholm-based world music artist Hakan Vreskala released their new collaboration »Bir Çift Turna« via Epic Istanbul.

BCT Logo 

EN: DJ / producer İpek İpekçioğlu, a.k.a. DJ Ipek, who fascinates electronic music listeners all over the world and her long-time collaborator, Hakan Vreskala, who managed to create an original and dynamic universe in world music reunited for an electrifying single, »Bir Çift Turna«. Released by Epic Istanbul, a division of Sony Music Turkey on May 4 and now available at all digital music providers, the single is a unique blend of traditional Anatolian melodies and modern house music & minimal techno elements. – Listen here. By an organic-electronic approach, the duo combines many traditional instruments such as bendir, davul, end-blown flute, and caglama with elements from diverse electronic music genres such as nu-disco, house, and minimal techno. This formula creates an extraordinary interpretation of the 500-year-old anonymous folk song »Bir Çift Turna«. Beatport, Spotify, Apple Music, iTunes

 

Bio: İpek İpekçioğlu – Turkish artist İpek İpekçioğlu, who has built a solid career in the capital of electronic music, Berlin, is known for her eclectic sound and characteristic mixes. Acknowledged as one of Berlin’s most important cultural contributors, queer DJ has developed herself into an exclusive export article, visiting festivals and clubs all over the world: New York, Los Angeles, Glasgow, Brazil, Shanghai, Beijing, Cairo, Mali, and Istanbul among many others. Undisputedly, DJ Ipek has earned herself a reputation in the heterogeneous landscape of international nightlife with a career spanning over 20 years.

Bio: Hakan Vreskala – Hakan Vreskala is the ultimate export of Turkey to the world music. Vreskala is successfully reflecting the broad perspective acquired by his experiences in diverse genres from punk to Turkish folk music both to his instrumental and vocal projects. Based in Stockholm for 15 years, he has had the opportunity to collaborate with a great number of world music artist including The Ark, The Soundtrack of Our Lives, Natacha Atlas, Şivan Perwer, Stefan Sundström ve Ferus Mustafov.

 

sonymusic white

 

BASIN BÜLTENİ:
»BİR ÇİFT TURNA«
İPEK İPEKÇİOĞLU & HAKAN VRESKALA –

İpek İpekçioğlu ve Hakan Vreskala'dan Epic Istanbul Etiketli Yeni Bir Düet: »Bir Çift Turna«

DJ ve prodüktör kimlikleriyle dünyanın dört bir yanında elektronik müzik dinleyicilerini büyüleyen İpek İpekçioğlu ile dünya müziğinde kendine has ve dinamik bir evren oluşturmayı başaran Hakan Vreskala’nın geleneksel Anadolu ezgilerini modern house müzik elementleriyle sentezlediği ortak çalışması »Bir Çift Turna« Epic Istanbul etiketiyle yayımlandı!

Organik-elektronik bir yaklaşımla, bendir, davul, çağlama ve kaval gibi birçok farklı enstrümanı nu-disco, house music ve minimal techno unsurlarına ustaca eklemleyerek anonim türkü »Bir Çift Turna”ya sıradışı bir yorum getiren ikili, bu düzenleme ile hayal gücünün sınırlarını zorlarken dinleyicileri de yepyeni bir serüvene çıkarıyor.

Kariyerini uzun yıllardır elektronik müziğin kalbi Berlin’de sürdüren İpek İpekçioğlu, namıdiğer DJ İpek, dünyanın en ünlü underground label’larından Katermukke etiketiyle 2016 yılında yayımladığı »Uyan Uyan« parçasıyla Beatport listelerinde 1 numaraya çıkmayı başarmıştır. 2017’de yayımlanan ve başta Acid Pauli olmak üzere dünyaca ünlü elektronik müzik sanatçılarının desteğiyle büyük ses getiren »Selda Bağcan Remix« albümünün süpervizörlüğünü üstlenen sanatçı, ayrıca bu albümde yer alan »Gesi Bağları Remix« çalışmasına bizzat imzasını atmıştır. İpekçioğlu, DJ setlerinde ve prodüksiyonlarında psychedelic funk’tan nu-disco'ya, deep house’tan etnik electro’ya ve techno’ya seyrederek egzotik ve tutku dolu bir atmosfer yaratmayı başarıyor.

Gençlik yıllarında punk kültürünün etkisiyle bateri çalarak müziğe başlayan, ardından Türk halk müziğine yönelip vurmalı çalgılara geçen, halen ikamet ettiği İsveç’e taşınmasıyla da dünya müziğine açılan Hakan Vreskala, The Ark, The Soundtrack of Our Lives, Natacha Atlas, Şivan Perwer, Stefan Sundström ve Ferus Mustafov gibi dünya müziğinin farklı uçlardaki birçok temsilcisiyle konser turneleri veya albüm çalışmaları esnasında iş birliği yapma fırsatı yakaladı. Hem enstrümantal hem de vokal çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken sanatçı, müzikal geçmişindeki geniş perspektifi kariyerine de başarıyla yansıtarak hem Türkiye’de hem de dünya çapında bir takipçi kitlesi oluşturmayı başardı. Beatport, Spotify, Apple Music, iTunes

Bio: İpek İpekçioğlu – DJ, prodüktör, küratör ve aktivist kimlikleriyle tanınan İpek İpekçioğlu, namıdiğer DJ İpek, dünyanın dört bir yanında sergilediği büyüleyici DJ performanslarının yanı sıra yaptığı remixler ve psychedelic funk düzenlemeleri ile adını sınırlar ötesine taşımayı başardı.

Kariyerini uzun yıllardır elektronik müziğin kalbi Berlin’de sürdüren İpek, en ünlü underground label’larından Katermukke etiketiyle 2016 yılında yayımladığı »Uyan Uyan« parçasıyla Beatport listelerinde 1 numaraya çıkmayı başarmış, 2017’de yayımlanan ve başta Acid Pauli olmak üzere dünyaca ünlü elektronik müzik sanatçılarının desteğiyle büyük ses getiren »Selda Bağcan Remix« albümünün süpervizörlüğünü üstlenmiş, ayrıca bu albümde yer alan »Gesi Bağları Remix« çalışmasına bizzat imzasını atmıştır.

New York kulüplerinden Mali çöllerine, Rio de Janeiro‘dan, Kahire, Mumbai, Tokyo, Montreal, Şanghay ve Pekin'e dünyanın her yerinde dinleyicilerini seçkileriyle büyüleyen ve aktivist duruşuyla İskandinavya’nın en büyük queer dergisi QX tarafından »Avrupa'nın en hip DJ'i« ilan edilen İpek İpekçioğlu, geleneksel Anadolu ezgilerini modern Batı müziği ve elektronik müzik elementleriyle cesurca sentezleyen sanatçılar arasında en ön safta yer alıyor.

İpekçioğlu, DJ setlerinde ve prodüksiyonlarında psychedelic funk’tan nu-disco'ya, deep house’tan etnik electro’ya ve techno’ya seyrederek egzotik ve tutku dolu bir atmosfer yaratmayı başarıyor.  

Bio: Hakan Vreskala – 24 Temmuz 1979, İzmir doğumlu Hakan Vreskala, gençlik dönemini İzmir'deki punk müzik kültürünün bir parçası olarak geçirdi. Müziğe bateri çalarak başlayan Vreskala, 1997’de İstanbul’a taşınıp Türk halk müziğine yoğunlaşınca ilgisi vurmalı çalgılara doğru kaydı. 5 senelik İstanbul macerasının ardından Stockholm Kraliyet Konservatuarı’na kabul edilen sanatçı, İsveç’e yerleşip eğitimine dünya müziği üzerine devam etti. Bu dönemde The Ark, The Soundtrack of Our Lives, Natacha Atlas, Şivan Perwer, Stefan Sundström ve Ferus Mustafov gibi dünya müziğinin farklı uçlardaki birçok temsilcisiyle konser turneleri veya albüm çalışmaları esnasında iş birliği yapma fırsatı yakaladı.

İsveç ve Almanya Kültür Bakanlıkları’nın ortak projesi olan »Duvara Karşı« filminin tiyatro uyarlamasına yazdığı parçalarla ilk defa kendisi de şarkı söylemeye başlayan Hakan Vreskala, 2012 yılında »Kürdi Nizanım« isimli ilk parçasını yayımladı. Çok dilli bir aşkı anlatan bu şarkı, kısa zamanda geniş çevrelere yayılıp sanatçıya Avrupa çapında bir takipçi kitlesi yarattı.

Uzun yıllar birlikte çalıştığı Sabahat Akkiraz’ın desteğiyle piyasaya sürdüğü »Her Köyde Bir Deli Var« adlı ilk albümü ile adını Türk dinleyicilere de duyurmayı başaran Vreskala, bu albümün ardından çıktığı dünya turnesi kapsamında Türkiye, Almanya, Avusturya ve Brezilya’da 60’a yakın konser verdi. Morgenland, Berlin Karnavalı, Peace & Love, Fusion, Oslo World ve Vienna gibi festivallerde sahne alan sanatçı, aynı dönemde İsveç yapımı iki uzun metraj sinema filminin orijinal soundtrack albümlerinin prodüktörlüğünü üstlendi.

2014 çıkışlı »Bir Eksiğiz: Ahmet Kaya« albümündeki »Kum Gibi« yorumuyla tüm dikkatleri üzerine çeken Hakan Vreskala, hayal gücünü sınırlamayan müzikal tutumu ve düzenlemelere olan hassasiyetiyle kendine has, dinamik bir müzikal evren oluşturmayı başardı.

 
2015’te yayımlanan »Duyuyor Musun« adlı ikinci stüdyo albümünde toplumsal iletişimsizliği, hayalleri, kırılganlıkları ve aşkı konu alan sanatçı, geçmiş çalışmalarına göre vokalinin daha ön planda olduğu bu albüm ile önemli başarılara imza attı. Kendi plak şirketi üzerinden piyasaya sürdüğü »Duyuyor Musun« albümünü takip eden turnede Kanada, Fransa ve İngiltere’yi de konser programına ekleyerek dinleyici kitlesini hayli genişleyen Hakan Vreskala, günümüzde konservatuar eğitmenliği görevini başarıyla sürdürdüğü Stockholm’de yaşamaya devam ediyor.

 sonymusic white

 

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok